Fontenehus Norge

Fontenehus Norge er Fontenehusenes samarbeidsorganisasjon. Vi er fire ansatte som jobber for å sikre kvalitet og økonomisk forutsigbarhet for eksisterende Fontenehus, og opprettelse av flere Fontenehus. Alle fontenehus er selvstyrte innenfor standardiserte retningslinjer, mens vi bistår med rådgivning og forslag til samhandling der det er hensiktsmessig.

Vårt mål er at fontenehus skal bli et landsomfattende tilbud som hjelper mennesker som sliter psykisk til å inkludere seg i studie-, arbeids- og samfunnsliv. Vi jobber også for å bidra til kvalitet og trygge økonomiske rammer i eksisterende fontenehus, og fontenehus under etablering.

Foto: Cecilie Holm

Fra 2012 er det totale statlige tilskuddet til alle Fontenehus økt fra 5 millioner til 76,3 millioner. Stadig flere kommuner ønsker å satse på fontenehus som et supplement til blant annet NAV og kommunale helsetjenester. Fontenehus har bred politisk støtte og Fontenehus Norge har et godt samarbeid med alle landets etablerte partier.

Vi jobber også for at Fontenehus i større grad skal tas i bruk av NAV som en arbeidsinkluderingsaktør. Vi fyller nemlig et tomrom mellom helse og arbeidsektorene, som så godt som ingen andre kan. Klok og god arbeidsrettet rehabilitering hindrer unødvendig uføretrygding av unge, og støtter flere uføretrygde tilbake til skole og arbeidsliv.

“Vår oppgave er å arbeide for at fontenehus skal bli et landsomfattende tilbud som hjelper mennesker som sliter psykisk til å integrere seg i arbeids- og samfunnsliv.”

Faglig utvikling

Fontenehus Norge jobber også med faglig utvikling av Fontenehusenes virksomhet. Vi arrangerer nasjonale faglige samlinger, kurs og seminarer. Vårt nye arbeidsinkluderings -program, Fontenehus jobbstøtte, kombinerer Fontenehusmetodikk med erfaringer fra Supported Employment metodikken. 

Faglig forankring

For Fontenehus Norge er det viktig at kompetanse om Fontenehus blir faglig forankret på høyskoler og universitet som utdanner unge som skal arbeide innen psykisk helsesektoren og med arbeidsinkludering av psykisk syke. Vi er også involvert i et arbeidsinkluderingsprogram Oslo MET utvikler i samarbeid med NAV.

Fontenehusenes samarbeidsorganisasjon

Fontenehus Norge er organisert som en forening hvor hvert fontenehus har en stemme på landsmøtet. Landsmøtet behandler årsmelding for perioden, vedtar eventuelle vedtektsendringer, strategi og arbeidsprogram og velger styre og revisor. Landsmøtet avholdes i november hvert år. Styret utarbeider regnskap og årsberetning for kalenderåret.
Regnskapet revideres av statsautorisert revisor.